In gesprek met Evelien Leijten – anti-aging expert en eigenaresse van Résidence de Beauté

 

Evelien Leijten is eigenaresse van Résidence de Beauté: een award winning salon in het zuiden van het land. Evelien is als anti-aging specialist en zakenvrouw inmiddels een begrip in de beauty sector. Haar visie is gebaseerd op een totaalaanpak van verzorging en voeding. Haar unieke totaalaanpak die het gebruik van natuurlijke voeding en huidverzorging combineert maakt dat de iDDNA lifestyle programma´s naadloos aansluiten bij het aanbod van Résidence de Beauté. Evelien was de allereerste provider van iDDNA in Nederland en met groot succes. Speciaal voor onze blog zijn we met Evelien in gesprek gegaan over haar ervaringen met iDDNA.

Waar komt jouw passie voor het beauty vak vandaan?

Al heel vroeg toen ik nog een jong meisje was droomde ik ervan om schoonheidsspecialiste worden. Direct na mijn opleiding startte ik al op 17-jarige leeftijd met een eigen salon in het woonhuis van mijn ouders. Nu – 15 jaar later – is mijn instituut uitgegroeid tot één van de bekendste beauty instituten van Nederland en behoren we bij het topsegment van deze branche. Mijn passie voor gezondheid en schoonheid voer ik graag door binnen mijn bedrijf en uiteraard voor mezelf.

Kun je ons iets meer vertellen over Résidence de Beauté?

Résidence de Beauté in het Noord-Brabantse Chaam (bij Breda) heeft in haar 15-jarig bestaan een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van natuurlijke schoonheid en persoonlijke aandacht. Daarmee hebben we een grote en tevreden klantenkring opgebouwd in Nederland en België.

In 2010 en 2014 waren we de winnaar van de Beauty Award. Een jaar later in 2015 kregen we de LaVie Sage Award uitgereikt. Mijn motto is: “Stil staan is achteruit gaan, daar gaan we niet in mee :-)”, daarom staan er dit jaar diverse nieuwe ontwikkelingen op het programma. Binnenkort vertellen we je graag hier mee over.

Hoe heb je iDDNA ontdekt?

Via Anouk Smulders, zij komt al jaren bij ons voor advies en behandelingen! Wij hebben samen een hele bijzondere band, die ik dagelijks koester! En Anouk kent iDDNA weer via Marc Lubach waar ik nu ook heel fijn contact mee heb!

Je was de allereerste aanbieder van iDDNA in Nederland. Hoe voelde dat? Wist je meteen dat dit een succes ging worden?

Dat was heel bijzonder en toen Anouk mij hierover vertelde was ik meteen geïnteresseerd. Wel wilde ik natuurlijk eerst alles tot in detail weten.

Waarom ben je zo dol op de lifestyle programma´s van iDDNA?

Ik heb altijd al geloofd in het effect van een gezonde lifestyle wat zich toont in een mooier uiterlijk. iDDNA biedt een op maat gemaakt programma, waarvan je er niet alleen mooier uit gaat zien maar ook gezonder wordt. Door voeding te kiezen die past bij jouw DNA kun je het maximale resultaat bereiken, zowel in huidverbetering/huidverjonging als op het gezondheidsniveau voor je lichaam.

Kun je iets vertellen over de resultaten die je geboekt hebt bij klanten met het gebruik van iDDNA?

Ik heb al veel goed resultaten gezien zoals vermindering van pigmentatie vlekken en duidelijk herstel van zonneschade door gebruik van de skincare producten. Ook is met het iDDNA Dieet is een klant van mij in 6 weken tijd 9 kilo afgevallen. En dat zonder honger te lijden en alleen maar de juiste voeding te kiezen met supplementen aangepast op haar DNA en lifestyle. Dit was haar nooit eerder zo gelukt en ze voelt zich fantastisch.

Gebruik je zelf iDDNA? En wat is jouw persoonlijke ervaring?

Uiteraard:-) ik wissel ook af maar ik ben dol op iDDNA. Mijn huid is nooit eerder zo glad en zo lang rustig geweest. Wanneer ik het heel druk heb of door maandelijkse hormonale invloed werd mijn huid onrustiger. Dat is nu zedem nog het geval. Ik ben echt fan van Reti-A voor de avond en placenta+C-15 voor de dag. Zo werk ik op de structuur van mijn huid in de avond én ochtend en boost ik mijn vochtbalans met de Placenta. De Placenta maskers zijn echt mijn favoriet omdat dit zoveel resultaat geeft. Het is alsof je net een intensieve behandeling hebt ondergaan. Ideaal voor een offday:-) na een vakantie of drukke periode.

Sinds ik mijn voeding ook heb aangepast merk ik dat mijn energieniveau heel stabiel is. De uitslag van mijn DNA onderzoek kwam veel overeen met hoe ik al eet en leef. Wel leuk om te weten dat ik toch tegen koffie kan en af en toe een glaasje rode wijn mag.

Met welke behandelingen in de kliniek combineer je iDDNA?

iDDNA is de ideale aanvulling op ons mooie assortiment aan behandelingen. Vooral met onze Mesotherapie Pluryal behandeling is het effect verbluffend! Ook combineren we iDDNA graag met needling of radiofrequentie en bindweefselmassage. Dit geeft toch echt een andere resultaat dan wanneer je een peeling en masker thuis van iDDNA doet. Met de combinatie behandelingen bereiken we een hoger niveau aan resultaten.

Sinds kort hebben we de beschikking over de nieuwste apparatuur om diep in de huid te kunnen kijken zonder deze binnen te dringen of te beschadigen. De Observ500 is de nieuwste en meest innovatieve manier om meer informatie dan ooit naar te kunnen krijgen, ook in de dieper gelegen huidlagen. Na het aanbrengen van de IDDNA UVA-B hebben we laatst een opname gemaakt en dan zie je hoe goed het product de huid bedekt/beschermt. Absoluut een groot verschil met vele andere zonnecrèmes.

Zijn anti-aging en lifestyle programma´s gebaseerd op DNA de toekomst volgens jou?

Absoluut! Hoe fijn is het wanneer je weet dat iets goed voor je is en waar je toevallig ook nog fan van bent. Nooit meer twijfelen of het goed voor je is, geeft  mij geeft het veel rust. Een fijne manier om zelf een bijdrage te leveren aan mijn gezondheid en schoonheid.

Hoe zit het volgens jou met voeding en huidveroudering?

Dit heeft een heel groot effect, denk maar aan alle voorverpakte zakjes en pakjes en het bakken van voeding op hoge temperaturen. Hoe puurder de voeding die je neemt hoe gezonder voor je lichaam en uiteindelijk ook voor je huid. Voeding is meer dan alleen iets wat je in je mond stopt om een verzadiging te krijgen, het heeft absoluut invloed op huidveroudering. Vermijd zoveel mogelijk suikers ivm glycatie van de huid (rimpels). Daarnaast is het belangrijk om je huid te helpen door antioxidanten te eten.

Ik geef wel eens het volgende voorbeeld: je zit in de zon met een glas wijn, chips en misschien zelfs zonder SPF op je huid of je zit in de zon onder een parasol met een smoothie van blauwe bessen, granaatappel, amandelmelk, avocado en een handje spinazie plust een goede SPF. Het laatste recept helpt je huid en het eerste veroudert je huid!

Wat is jouw persoonlijke beauty geheim?

Oh jeeee, ik heb er meerdere! Mijn dag altijd positief beginnen, tijd nemen voor anderen maar ook zeker voor mezelf. Alles wat ik doe, doe ik met veel liefde. Mijn huid verzorgen, koken met gezonde voeding en intensief sporten zoals hardlopen, krachttraining en boksen wat ik afwissel met Yoga.

Mijn echte geheim is denk ik toch echt een combinatie van hoe ik denk, leef en vooral ook de aandacht die ik besteed aan alles wat ik doe. Wat niet mag ontbreken is: maandelijks een intensieve behandeling in ons instituut en dagelijks 2 x mijn huid goed reinigen. Juist de extra’s die je kunt doen zoals serums, peelings, maskers en regelmatig afwisselen zorgen ervoor dat je resultaat blijft boeken:-).

Het allerbelangrijkste vind ik altijd dat ik er blij van word en ervan geniet!

http://www.residencedebeaute.nl/

Leave a reply